Upgrade Required

  • 24 Replies
  • 6783 Views

Luckybastd

  • *
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
« on: October 07, 2015, 07:33:41 PM »
Today I received a message UPGRADE REQUIRED - This Content requires the Collectors  Edition  when going into saeson fron the msin menu. Collectors edition already installed  and have not had issue previously. Any help?

modeheaddm

  • *
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
« Reply #1 on: October 07, 2015, 08:31:55 PM »
Exactly same thing happened here, but I only bought it tonight.
Xbox shows its installed, doesnt work!

HB_KeithC

  • *
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5696
« Reply #2 on: October 07, 2015, 08:53:01 PM »
Are you guys in the XB1 preview program and upgraded to the new Windows 10 dashboard on your XB1?  If so, that is the issue.  We have a message in to Microsoft for them to investigate.

Yeltzman

  • *
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6635
    • http://www.twitter.com/yeltzy
« Reply #3 on: October 07, 2015, 10:57:55 PM »
Lets Hope the update doesnt come soon for all of us then,sounds a nightmare

AppState1

  • *
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • #KeepPounding #TakeWarning
« Reply #4 on: October 08, 2015, 09:10:53 AM »
If y'all are in the preview program and encounter this issue again,  I strongly suggest holding down the glowing button as you would to turn off console or controller but click the report problem on the right.  This will send a screenshot and a video clip to xbox and allow you to comment with the details of the issue.  The more reports they get,  the more likely they are to address this problem quickly.  I sent one in yesterday morning.  Thanks.
« Last Edit: October 08, 2015, 09:15:04 AM by AppState1 »

Luckybastd

  • *
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
« Reply #5 on: October 08, 2015, 06:00:53 PM »
Yes I'm in the preview program. I have already reported it through the xbox one problem report process. I'll let you know if there's any update or change.

MrGolfClubs

  • *
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
  • II Robert24 II
« Reply #6 on: October 09, 2015, 07:45:31 PM »
I am also in the preview program and sent a report on it as well, so hopefully this will get resolved.

AppState1

  • *
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • #KeepPounding #TakeWarning
« Reply #7 on: October 09, 2015, 11:12:37 PM »
Someone posted on preview forum that if you switch console to power saving mode instead of instant on the dlc will work.  And it does work!

Yeltzman

  • *
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6635
    • http://www.twitter.com/yeltzy
« Reply #8 on: October 09, 2015, 11:21:50 PM »
Thats Good News.

AppState1

  • *
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • #KeepPounding #TakeWarning
« Reply #9 on: October 10, 2015, 08:39:05 AM »
Worked last night but having issues this morning.  Says upgrade required.  Played a bit last night and powered off console.  Still on energy saving mode. 

SSenator

  • *
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
« Reply #10 on: October 10, 2015, 11:46:52 AM »
Yeah anything that requires it doesn't work.shame,it cuts down on course selection
R.I.P. Divotmaker. It was my pleasure to have known you.

MrGolfClubs

  • *
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
  • II Robert24 II
« Reply #11 on: October 13, 2015, 03:15:25 PM »
Has there been any news on this yet on a fix? Or do we have to wait till the final release comes out for the Xbox? I have been trying the power saving mode and hasn't been working.

HB_KeithC

  • *
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5696
« Reply #12 on: October 13, 2015, 06:00:43 PM »
We have not heard anything from MS.  I understand there is supposed to be a dashboard update for the preview program tomorrow?  Hopefully that will help.

MrGolfClubs

  • *
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
  • II Robert24 II
« Reply #13 on: October 13, 2015, 07:05:05 PM »
Thanks Keith good to know and hopefully that will fix the issue.

AppState1

  • *
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • #KeepPounding #TakeWarning
« Reply #14 on: October 14, 2015, 07:58:08 AM »
Got a new dashboard update last night.  Dlc worked fine after that.  Even with console in instant-on mode.  Keeping fingers crossed.

 

space-cash